Search
Close this search box.
Search

Τουρκία εκλογές – Μπαχτσελί: Οι πολίτες δεν υπέκυψαν στο συκοφαντικό αφήγημα που έγινε εναντίον μας

Πριν 3 έτη

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο άνθρωπος που κυριαρχεί στην τουρκική πολιτική σκηνή τις δύο τελευταίες δεκαετίες, κατάφερε να ανανεώσει τη θητεία του για άλλα πέντε χρόνια – ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί προχώρησε σε δηλώσεις το απόγευμα της Κυριακής. 

Ο Ερντογάν κέρδισε, για την ακρίβεια θριάμβευσε, στις δεύτερες τουρκικές εκλογές και τα συγχαρητήριά μηνύματα έχουν ξεκινήσει. «Οι πολίτες δεν υπέκυψαν στο συκοφαντικό αφήγημα που έγινε εναντίον μας στο προεκλογικό αγώνα», είπε μεταξύ άλλων ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί το απόγευμα της Κυριακής.

«Σήμερα, η Τουρκία γράφει ιστορία και εγγυάται το μέλλον, την εγγύηση της ενότητας της χώρας. Η συμμετοχή των πολιτών στο εσωτερικό και εξωτερικό της Τουρκίας έχουν αποδώσει το εκλογικό αποτέλεσμα σύμφωνα με το οποιο ο Ερντογάν θα είναι ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Τουρκίας», ανέφερε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Και πρόσθεσε: «Οι κάλπες έδειξαν οτι ο λαός ψηφίζει για τη σωτηρία, τη δικαιοσύνη και το μέλλον αυτής της χώρας. Οι πολίτες δεν υπέκυψαν στο συκοφαντικό αφήγημα που έγινε εναντίον μας στο προεκλογικό αγώνα».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Σε «τείχος» προσέκρουσε η προσπάθεια της διοίκησης της «Βιολάντα» να επαναλειτουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας, όταν κατέθεσε εκ νέου φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με την σειρά της απέρριψε το αίτημα, καθώς και πάλι εντοπίστηκαν παραλείψεις. Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Χαϊνά Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr, η διοίκηση της μπισκοτοβιομηχανίας έχει προχωρήσει σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανοίξει το δεύτερο εργοστάσιο της «Βιολάντα», στο οποίο είχε μπει λουκέτο για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην συνέβαινε μια νέα τραγωδία όπως αυτή με τις πέντε νεκρές εργαζόμενες. Έτσι, πριν από περίπου 15 ημέρες, κατατέθηκε, από την πλευρά της διοίκησης της «Βιολάντα», εκ νέου φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας την επαναλειτουργία του δεύτερου εργοστασίου. Από την πλευρά της, απέρριψε το σχετικό αίτημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εντοπίστηκαν ξανά παραλείψεις στο ζήτημα της πυρασφάλειας. «Δεν γνώριζα για την οσμή του υγραερίου» Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, χθες (22/04) πέρασε εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή Τρικάλων, για την συμπληρωματική απολογία του, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά και για την πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις πέντε νεκρές εργάτριες, άλλοι επτά εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από την φονική έκρηξη. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε, για ακόμη μία φορά, ότι γνώριζε για την οσμή υγραερίου στο εργοστάσιο, ενώ φέρεται να επεσήμανε πως παραμένει στο πλευρό των οικογενειών των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, ζητώντας εκ νέου την αποφυλάκισή του. Ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας κρατείται προσωρινά από τις 18 Φεβρουαρίου, καθώς οι δικαστικές Αρχές δεν είχαν κάνει δεκτό το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Η πλευρά του κατηγορούμενου, προσέφυγε κατά της απόφασης, και τώρα μένει να φανεί εάν το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να αφεθεί ελεύθερος ή να παραμείνει στη φυλακή.