Τρεις εβδομάδες πριν την τελευταία στροφή που οδηγεί στην προεδρία της ΝΔ οι “τέσσερις” επαναπροσδιορίζουν τη στρατηγική τους. Τα επιτελεία βλέπουν καθημερινά τις κυλιόμενες μετρήσεις και αναπροσαρμόζουν τα πλάνα τους. Όλοι συμφωνούν πως εάν υπάρξει δεύτερος γύρος εκεί σίγουρα θα είναι τουλάχιστον ο Ευάγγελος Μειμαράκης, πάβτα βέβαια, με τα σημερινά δεδομένα.
Αυτό σημαίνει πως οι υπόλοιποι τρεις οι Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργίαδης θέλουν να “κλειδώσουν” τη δεύτερη θέση. Σίγουρα τις περισσότερες πιθανότητες έχει ο περιφερειάρχης, πάντα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει τον υπερ πάντων αγώνα, με τον Άδωνι Γεωργίαδη για να εξαντλεί κάθε πιθανότητα και να είναι αυτοί που θα περάσουν στον β΄γύρο.
“Εγω και ο Βαγγέλης θα είμαστε στο δεύτερο γύρο” λεει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να “μπετονάρει” την υποψηφιότητα του και να περάσει στη δεύτερη Κυριακή.
Απο την άλλη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας επιτέθηκε τόσο στον Άδωνι Γεωργιάδη όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας οτι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους οσο ήταν υπουργοί, αφου δεν ολοκλήρωσαν τις μεταρρυθμίσεις τους. Βέβαια για ακόμη μια φορα επισήμανε πως δεν εχει καμία συμφωνία με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Άδωνις Γεωργίαδης κινήθηκε πιο επιθετικά και στην προεκλογική του εκδήλωση στην Αθήνα υποστήριξε πως “τον Τσίπρα εγώ θα τον πολεμήσω σκληρά και θα λογοδοτήσει για τα όσα έκανε στην Ελλάδα”, βγάζοντας αποφασιστικότητα οτι θα είναι αυτός που θα περάσει στον β΄γύρο.
Ο Ευάγγελος Μειμαράκης συνεχίζοντας τις περιοδείες του κινείται θεσμικά ως πρόεδρος της ΝΔ, ασκώντας αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αποφεύγοντας όμως να αναφερθεί στους συνυποψηφίους του. Το επιτελείο του πιστεύει πως ετσι κρατάει τη διαφορά που εχει χτίσει, όπως καταγραφούν τα δημοσκοπικά ευρήματα. Πάντως χθες έκανε μια αναφορά στα χαρακτηριστικά του επόμενου προέδρου με μια αναρτησή του στο twitter: “Η ΝΔ πρέπει να έχει κοινοβουλευτικό πρόεδρο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φωτογραφίζοντας τον περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας.
Βέβαια όλοι αυτοί είναι σχεδιασμοί μπορεί να ανατραπούν ανα πάσα ωρα και στιγμή, πόσο μάλλον αν η εκλογή τελικά κριθεί σε μια Κυριακή. Τότε κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα.