Έντονη είναι η δυσαρέσκεια που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις δηλώσεις υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, αλλά και για την συνεχή παρουσία ορισμένων στα τηλεοπτικά πάνελ, στάση την οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει επισημάνει στα κυβερνητικά στελέχη δις!
Τη δυσαρέσκειά του και τις συστάσεις του εξέφρασε για δεύτερη φορά ο κ. Τσίπρας και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το απόγευμα, με αφορμή τη δήλωση του Νίκου Φίλη στον ΣΚΑΪ για «πενταροδεκάρες» στις επερχόμενες αυξήσεις στα ιδιωτικά σχολεία, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από γονείς, εκπαιδευτικούς καθώς κόμματα.
Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε νέες συστάσεις στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, καθώς στο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στο δημόσιο λόγο τους και να μην τορπιλίζουν το κλίμα με ατυχείς δηλώσεις προκαλώντας σύγχυση στην κοινωνία.
Ο Πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα τονίσει στα κυβερνητικά στελέχη πως δεν επιθυμεί την δημοσιοποίηση στοιχείων τα οποία βρίσκονται ακόμα υπό επεξεργασία και τα οποία προφανώς και μπορούν να “αλλάξουν” ανά πάσα στιγμή. Κάτι τέτοιο εξάλλου εκτός της δεδομένης αναταραχής που προκαλεί στην κοινωνία, δίνει τροφή και στα υπόλοιπα κόμματα να επιτίθενται στην κυβέρνηση. Εξ΄ου και η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως οι σκέψεις δεν είναι για να δημοσιοποιούνται.